FIGIEFA radi za vas…

Što radi FIGIEFA?

Uloga FIGIEFE -e je nadzirati i ujedno sudjelovati u razvoju europskog i međunarodnog zakonodavstva koje utječe na tržište automobila te predstavljati interese svojih članica u odnosu prema europskim i međunarodnim institucijama. Pojednostavljeno rečeno FIGIEFA je krovna udruga industrije auto dijelova sa sjedištem u Bruxellesu.

FIGIEFA ukazuje na značajan doprinos aftermarketa u postizanju ciljeva EU-a vezano uz konkurentno europsko gospodarstvo, okoliš i sigurnost cestovnog prometa. Tržište zamjenskih autodijelova, servisiranje i popravak potiče otvaranje novih radnih mjesta, podržava zdravo okruženje i promiče slobodan izbor potrošača. FIGIEFA nastoji održati slobodnu i učinkovitu konkurenciju na tržištu zamjenskih dijelova vozila, servisiranja i popravaka.

U nastavku vam donosimo pregled nekih od najvažnijih zakonodavnih tema koje su diskutirane od strane FIGIEFE u sklopu Europske komisije: Pristup podacima u vozilu, Kibernetička sigurnost i Klauzila o popravcima.

Publikacija na hrvatskom jeziku nastala je u okviru suradnje između FIGIEFA i tvrtke C.I.A.K. Auto d.o.o., ponosnog člana AD International udruženja distributera rezervnih dijelova i ujedno ovlaštenog predstavnika udruženja za područje RH.