LASSA
Lassa gume proizvodi kompanija BRISA Bridgestone Sabanci Tyre Manufacturing and Trading Inc. osnovana 1978. godine koja predstavlja partnerstvo između grupacije Sabanci Holding, vodećeg industrijskog konglomerata u Turskoj i korporacije Bridgestone iz Japana, najvećeg proizvođača guma u svijetu. Brisa ima jedno od najvećih proizvodnih postrojenja u Europi koje se prostire na 361.000 m2 pod jednim krovom i u kome se pored Lassa guma proizvode i Bridgestone gume. S trenutnim kapacitetom proizvodnje od 11 milijuna guma, BRISA je najveći proizvođač guma u Turskoj i sedmi najveći proizvođač u Europi.
Lassa gume prodaju se u preko 60 zemalja u svijetu na više od 5.000 prodajnih mjesta. Kvaliteta proizvoda i standarda proizvodnje potvrđena je ISO certifikatima: ISO 9000, ISO/TS 16949 i ISO 14001.
http://lassa.hr/

PIRELLI
Pirelli, talijanski proizvođač guma, jedan je od najvećih svjetskih proizvođača guma osnovan još davne 1872. godine. Prva guma za automobil proizvedena je 1900. godine, dok je 1917. puštena u pogon prva tvornica u inozemstvu. Danas Pirelli posjeduje 21 tvornicu na 5 kontinenata, zapošljava oko 40.000 zaposlenika i prisutan je u 160 zemalja svijeta. Pirelli je vodeći proizvođač guma visokih performansi u prvoj ugradnji (OE) i postprodaji. Učestvuje sa preko 50% prve ugradnje na vozilima prestižne i sa 20% prve ugradnje na vozilima prmium klase, kao što su Aston Martin, Bently, Ferrari, Mercedes, BMW, Lamborghini, Maserati, Porsche, Subaru… Također nalazi se i na prvim ugradnjama kod najprodavanijih proizvođača automobila: FIAT, VW, Peugeot, Opel, Seat, Škoda.
http://www.pirelli.com/

SAVA
Sava je jedan od najvećih i najuspješnijih proizvođača guma u Srednjoj Europi koji nudi širok asortiman guma za putnička vozila, SUV, lake kamione i kamione. Korijeni tvrtke Sava proširili su se iz male Slovenije širom Europe i još dalje. Gume Sava proizvode se u raznim tvornicama u Europi. Međutim, mnoge gume i dalje se proizvode u tvornici Sava u Sloveniji, modernoj proizvodnoj ustanovi specijaliziranoj za proizvodnju ljetnih i zimskih automobilskih guma visoke izdržljivosti. Tvornica za proizvodnju Sava u Kranju u Sloveniji među najnaprednijim je tvornicama za proizvodnju gume u Europi. Ova tvornica proizvodi uglavnom zimske gume visoke izdržljivosti za tvrtku Sava ali i za druge marke tvrtke Goodyear srednje i visoke kategorije koristeći najmoderniju tehnologiju. Godišnja proizvodnja u tvornici Sava u Sloveniji je oko osam milijuna guma. Godišnje se gotovo isti broj guma Sava i proda diljem svijeta. Sava zapošljava više od 1.600 zaposlenika u Europi.
http://www.sava-tires.com/

TIP TOP
Rema Tip Top je njemačka kompanija sa oko 4.500 zaposlenika koja je specijalizirana za proizvodnju vulkanizerskih materijala i alata. Osnovana je još 1923. godine kao Gruber & Co od strane braće Willy i Otto Gruber.  Sjedište kompanije nekada je bilo u Minhenu a od 1990. godine nalazi se u Poingu u Njemačkoj.  Kompanija Tip top u svom asortimanu nudi materijale i alate za vulkanizaciju tj. popravku spoljnih i unutarnjih guma svih veličina i namena od najmanjih za osobna vozila do najvećih damperskih.
http://www.rematiptop.com/