Zamjena zamašnjaka s dvostrukom masom bez poteškoća

Svaki drugi novi osobni automobil i lako komercijalno vozilo danas je opremljeno dvomasenim zamašnjakom (DMF), a taj broj se povećava. DMF je standardna oprema za većinu osobnih automobila s dizelskim i motornim benzinskim motorima. Danas je u Europi ukupno preko 85 milijuna vozila.

Kao i spojka, DMF se podvrgava normalnom trošenju i treba ga zamijeniti ako je potrebno. Stručnjaci iz Schaeffler Automotive Aftermarket-a ne samo da imaju LuK RepSet® DMF kao rješenje, oni također imaju LuK DMF kao poseban paket u svom asortimanu.

Budući da DMF obavlja zaštitnu funkciju između motora i mjenjača, ako je DMF oštećen, može uzrokovati oštećenja uzrokovana vibracijama. Zamjena DMF-a krutim zamašnjakom pomoću takozvanih kompleta za konverziju drugih tvrtki nije bez rizika. Ove alternative ne zadovoljavaju specifikacije proizvođača i mogu dovesti do zveckanja mjenjača, buke iz kućište i najgoreg mogućeg kvara pogonskog sustava.

Profesionalni servisi ovise, dakle, o originalu – LuK DMF od Schaeffler Automotive Aftermarket. To pomaže servisima izbjegavanje opasnosti od naknadnih problema ili jamstvenih zahtjeva vlasnika vozila.

I usput – možete provjeriti je li DMF istrošen ili ne pomoću DMF alata tvrtke Schaeffler Automotive Aftermarket.

Prednosti:

  • OE Standard proizvodnje
  • Smanjuje buku i vibracije pogonskog sklopa
  • Smanjuje opterećenje prijenosa
  • Smanjuje potrošnju goriva i emisiju CO2
  • LuK okriva gotovo cijeli Aftermarket svojim dvo-masenim zamašnjacima